Ny ordförande i Storuman Armsport

I samband med gårdagens årsstämma i föreningen Storuman Armsport valdes Sebastian Sjödin till ny ordförande i den framgångsrika armbrytarklubben.
– Det känns helt fantastiskt att få detta förtroende av medlemmarna, säger Sebastian Sjödin som även ör tränare på armbrytargymnasiet vid Södra Lapplands gymnasieförbund.
Sebastian Sjödin har själv varit medlem i föreningen under många år och sedan två år tillbaka är också han tränare i armbrytning vid armbrytargymnasiet i Storuman.
– Det är jätteroligt att få ägna sig åt armbrytning och föreningen, och att det nu även blir som ordförande känns hedrande, säger Sebastian Sjödin.
– Att få ta över efter Andreas som i över tjugofem års tid varit med och skapat föreningen är en stor uppgift. Att han fortfarande finns kvar i föreningen känns som en trygghet för mig.
Storuman Armsport bildades i början av 1990-talet och har under åren radat upp framgångar. Världs- och europmästare har fostrats inom klubben som utan tvekan är Sveriges framgångsrikaste armbrytarklubb. Under flertalet år har också föreningen utsetts som Sveriges bästa klubb vid de årliga svenska mästerskapen.
Avgående ordföranden Andreas Johansson säger att det känns rätt att nu lämna över ansvaret.
– Allting har sin tid och efter över tjugofem års ordförandeskap känns det bra att få lämna över föreningen i Sebastians varma händer, säger Andreas Johansson och tillägger att han fortfarande är kvar i styrelsen.
– Jag kommer verka som vice ordförande under det kommande året då föreningen och Sebastian Sjödin gärna såg att jag skulle vara kvar. Helt har jag ännu inte klivit av, säger Andreas Johansson.
De båda kommer tillsammans med övriga styrelsen att fortsätta göra Storuman till armbrytningens centrum i Sverige. Nu väntar tävlingar vid SM-veckan i Luleå.
– Vi siktar på att även i år ta hem titeln som Sveriges bästa klubb, avslutar Sebastian Sjödin.